Spring naar inhoud

Inner Smile

Looking backwards fucks with your neck. Het zijn niet mijn woorden, maar die van Gary Vee. Hij heeft gelijk, maar ik blik toch graag even terug op 2021. Om niet te vergeten en dankbaar te zijn. Ik haalde mijn inspiratie bij Katrien Crispeyn, die al een paar jaar een ABC van het voorbije jaar doet.

Things that touch my inner smile, ook al is het soms met een donkere wolk boven.
Merci 2021.

A – aanbouw

Beton werd gegoten, balken werden naar omhoog “getielerierd”, ramen werden geplaatst, vakjes werden gevuld met isolatie, waterputten gestoken, buizen gelegd… Niet allemaal van een leien dakje, maar het einde is in zicht. In 2022 genieten van al het harde werk.

B – Ben

Mijn sandwichkind. Maar weinig mensen die mij kunnen doen wenen van het lachen. Het leven is echt plezanter met den Ben erbij.

C – culinair

Van Michelinster tot frietjes van de frituur: ik hou van lekker eten, de sfeer, de gezelligheid en alles wat er bij komt kijken. Het is een liefde die ik graag doorgeef aan mijn kinderen.

D – dansen

In een fitnesszaal of al joggend door de straten zal je me niet snel aantreffen. Maar dansen, dat doe ik bijna elke dag. Een move’ke in de keuken, effe shaken terwijl ik mijn tanden poets, of vaak ook met full blown pas de bourrée’s in de living. It’s my happy place.

E – Egon

Nog elke dag heel aanwezig in hart en hoofd. Een 1ste keer een januari t.e.m december zonder hem. Moeilijk. Maar immer daar.

F – fashion

Ik hou van mooie kleren. Voor mezelf en voor mijn kinderen (enfin, voor Lieven ook ;-). Kleden voor de gelegenheid, zorg dragen voor die wollen trui, houden van het gevoel van zijde op je huid, shoppen bij lokale handelaars… Love it.

G – grote wasjes, kleine wasjes

Dé shoutout van het jaar moet gaan naar mijn mama. Door die aanbouw staat onze wasmachine al een heel jaar te draaien bij mijn ouders. Merci mama voor alle kleine en grote wasjes (we zijn een gezin van vijf, ik weet dat het vooral grote wasjes zijn…).

H – Head & Heart

Naast één van de meezingers van dit jaar, voor altijd de eeuwige strijd tussen de twee. Of de realisatie dat het eigenlijk geen strijd is, maar een symbiose.

I – inked

Ze staat in mijn nek, ik zie ze niet zelf en dus vergeet ik het soms. Maar mijn eerste (enige?) tattoo in het kader van het Human Right Tattoo project is één van de hoogtepunten van 2021. Artikel 23, de “i” van in “family”.

J – Jef

Deze zomer stierf onze overbuurman Jef. Een ver eind in de 90 was hij, maar hij woonde nog zelfstandig thuis, en we deden regelmatig een klapke op de stoep. Over hoe leuk hij het vond dat onze kinderen buiten op straat spelen. Of hij vertelde fier over zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Of hij kwam eens piepen naar de werken van de aanbouw en werd dan een beetje ambetant dat hij op zijn oude dag de handen niet meer mee uit de mouwen kon steken. De Jef. We missen hem.

K – keuken

De moeilijkste keuze en de grootste hap uit mijn budget afgelopen jaar: de nieuwe keuken. Op de valreep nét niet geplaatst in 2021, maar wat kijk ik er naar uit. Zeker omdat onze afwasmachine het deze zomer liet afweten en we sindsdien alles met de hand afwassen. Most anticipated is dus vooral die nieuwe vaatwas 🙂

L – lekker met de meiden

Mijn meiden, dat zijn in de eerste plaats Roos en Sophie. Zij leren van mij, maar ik leer en groei ook door hen. Twee verschillende karakters maar alle twee as savage as they come.
En verder heb ik het geluk om omringd te zijn met een heleboel fantastische vrouwen. Jong en oud. Mijn 2021 werd sowieso mooier door jullie.

M – moscow mule

De ontdekking van 2021. Stond ook mee garant voor één van de beste avonden van 2021. Dank u Lien 😉

N – nuit(s) blanche(s)

Sinds juli 2020 regelmatig last van. Ik probeer er licht mee om te gaan, maar de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat het soms wel weegt. We’ll see where this takes us in 2022.

O – ouderraad

Nog altijd voorzitter van de ouderraad van GBS Vossem. Da’s nog altijd plezant. Mij lokaal inzetten en voor een klein stukje mee bouwen aan een verhaal, het leek op het eerste gezicht niets voor mij, maar ik ben blij dat ik de stap een paar jaar geleden gezet heb.

P – Parijs

24u in Parijs met mijn mannetje. Hoogtepunt van het jaar. Pun al dan niet intended.

Q – Quarantaine

Na bijna 2 jaar de dans ontsprongen te hebben, hingen we er eind november alle vijf aan. Een kleine 2 weken samenhokken, we deden het al eerder (en langer) tijdens deze pandemie. Het was niet idyllisch en niet zonder slag of stoot. Maar ook dit ging voorbij. Nog eens merci aan de helpers om ons te voorzien van eten, drank en andere benodigdheden. You know who you are.

R – Rio

Mijn rustpunt op elk moment van de dag. De beste co-worker. Al twee jaar loopt hij hier rond en weinig mensen/dieren/dingen die mij zo zen krijgen als die rosse kater.

S – Slack

2021 bracht mijn eerste opdracht als freelancer. Ik vervoegde de rangen bij mijn ex-collega’s van RAAK (nu deel van iO) en zag naast wat oude bekenden ook heel wat nieuw volk. Dat “zien” was voornamelijk via Slack, meest gebruikte app op mijn computer dit jaar gok ik. Terug werken, terug collega’s.. dankbaar daarvoor.

T – tante

Mijn rol als tante wordt in 2022 uitgebreid. Mijn zus wordt mama van #babyklontje en wat kijk ik er naar uit!

U – uitstapjes

2021 bracht geen extravagante of verre reizen, maar wel een heleboel fijne uitstapjes. Dagtrippen met mijn crew, da’s nog zo plezant!

V – vriendschap

Vriendschap was heel lang geen evident gegeven in mijn leven, door allerlei redenen. Maar het besef dat ik bij een aantal vrienden écht helemaal mezelf kan en mag zijn, bracht die vriendschappen naar een hoger niveau. Van onschatbare waarde, ontzettend dankbaar voor.

W – water

Teveel water. Overstromingen.
Te weinig water. Gebrek aan grondwater.
Het houdt me bezig en ik (we) proberen ons steentje bij te dragen waar we kunnen.

X – 10

10 jaar getrouwd.
De oudste dochter die 10 werd.
Mijlpalen die me niet onberoerd lieten.

Y – Youtube

De “verslaving” van mijn kinderen. Fail video’s, Nederlandse vloggers of filmpjes met life hacks… Het passeert hier de revue en they love it. Ik… not so much. “Ok boomer”, krijg ik naar mijn hoofd als ik weer eens zeg dat ze die filmpjes af moeten zetten 🙂

Z – zingen

Wanneer het even moeilijk is, zet ik muziek op en zing ik mee. Wanneer ik naar het werk rij, zet ik muziek op en zing ik mee. Wanneer ik vol energie zit, zet ik muziek op en zing ik mee. Zo tof dat ik dat vind.

2022

En wat brengt 2022? Dat weet ik niet. En dat is net het leuke. Er zijn altijd ideeën en plannen en verlangens, uiteraard. Ik geef mij met plezier over aan het nieuwe jaar. Om het met de woorden van Taylor Swift te zeggen: I don’t know about you, but I’m feeling 2022!

Categorieën

persoonlijk

Tags

,

One thought on “Inner Smile Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: