Spring naar inhoud

Simple et Funky?

Beginnen bloggen, tof! Een naam bedenken voor die blog: minder tof. ’t Is te zeggen, wel tof, maar de perfectionist in mij krijgt dan de bovenhand. Waardoor ik het dan weer op de lange baan schoof, want ah ja ik vond geen perfecte naam. Insert oogrol naar mezelf.

Mijn broer (die vorig jaar overleed) was naast veel dingen vooral de grootste muziekliefhebber en -kenner die ik ken mét een ongeziene platen- en cd-collectie. Kamers vol. En hij had een cd uitgekozen voor mij die hij graag wou geven. 1 cd. Één. Van de duizenden die hij had. Uren heb ik mijn hoofd er over gebroken. Welke cd zou ik in hemelsnaam krijgen? Een klassieker? Iets nieuws? Of iets dat ik echt niet goed ging vinden?

Het werd “Fat comeback” van Alliance Ethnik. En het enige wat ik kon denken was: “of course”. Hoe blij waren wij niet toen die uitkwam, nadat we het debuutalbum grijs hadden gedraaid. En ook typisch Egon om het minder bekende album “Fat comeback” te geven dan hun klassieker, hun debuut: “Simple et Funky”.

Die cd krijgen bracht me op een Alliance Ethnik muzikale trip – er zijn ergere trips to be on – en na eindeloze spotify repeats wist ik het: Simple et Funky zou het worden.

  • Als eerbetoon aan mijn broer
  • Als hulde aan Alliance Ethnik die zowel met “Simple et Funky” als met “Fat comeback” mee de soundtrack van mijn jeugd hebben geschreven
  • Om anderen te besmetten met de liefde voor Frans. Niets zo goed om je Frans bij te spijkeren dan de lyrics van deze platen te ontcijferen met Le petit Robert naast u
  • Because it fits like a glove. Simple et Funky. Dat is hoe ik ben. What you see is what you get, met “nen hoek af”

Life’s a bitch and then you die!
Voilà!

ps: een shoutout naar Nadia Kara die in het bezit was van de domeinnaam simpleetfunky.be maar zo genereus was om die over te dragen. Merci Nadia!

Categorieën

persoonlijk

Tags

, ,

One thought on “Simple et Funky? Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: